Радомир Чолаков: Получихме президентска република

Зелените сертификати или ще важат за всички, или за никого, категоричен беше депутатът

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: NOVA NEWS

"Ние получихме президентска република. В редовното правителство остават вероятно вътрешният, външният и министърът на отбраната. Това са най-силовите ведомства. Ще имат по всяка вероятност топли връзки с Румен Радев и най-близка комуникация с него. Президентът взе всички силови позиции в МС". Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS народният представител от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. 

 

"Да се надяваме, че няма да се готвим скоро за избори, защото народът няма нужда от това, държавата и общиството нямат нужда. Това, което на мен ми прави впечатление е, че върхът на властовата пирамида в България става много тежък - още две министерства, стотина заместник-министри, стотина съветници в политическите кабинети. Много се раздува администрацията. Бяха обещани 30 % съкращения на държавната администрация преди седмица от суперминистъра Василев - не знам дали това ще може да компенсира товарът, който се задава отгоре", каза още Радомир Чолаков.

Искам засега да запазя неутрално отношение. Има много нови лица сред министрите, за които не можем да кажем лоша дума. За старите - ще видим дали те ще променят поведението си следващите месеци. В момента вече ще бъдат в една коалиция, ще тръбва да се съобразяват с коалиционните партньори и няма да бъде толкова еднозначна волята, която се спуска отгоре. Поради това не искам да прибързвам с оценки, каза още народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

Радомир Чолаков каза, че Бойко Рашков е бил един от хората, изговорили тежки думи през последните месеци. "Винаги точно преди изорния ден от г-н Рашков се отправяха тежки обвинения срещу ПП ГЕРБ. След това се виждаше, че това се ПР-ски акции, някакви човекоядци бяха търсени, не бяха намерени - все пак мисля, че вече е титуляран министър и не му прилягат тези ПР-ски акции", заяви Чолаков. 

 

Работата на опозицията е да изисква от правителството да си спази обещанията. ГЕРБ ще бъде конструктивна и взискателна опозиция, добави той.

 

"Ще изискваме заявките за почтеност да бъдат спазени, европейският подход да стане част от нашия живот и изграждане на мост над Силистра, който Кирил Петков обеща. Да не надяваме, че скоро няма да се готвим за нови избори, народът няма нужда от това. Ще се противопоставим обаче на диктата, на нарушаването на принципите на правовата държава. Липсва ми и юридическият дебат", обясни Чолаков и добави, че позицията на ГЕРБ за зелените сертификати остава непроменена.

 

"Искаме да тестваме принципността на това правителство. Зелените сертификати или ще важат за всички, или за никого", категоричен беше депутатът.

 

 

Още от "България"

Кандидати от ГЕРБ-СДС присъстваха на откриването на Народен събор Пловдив

Като човек, свързал  живота си с културата, съм отдадена на каузата за защита и популяризиране на автентичния фолклор и изкуство, подчерта професор Даниела Дженева – втора в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени