Ръководството на "Пирогов" реши да спре протестите

Със становище излязоха и от синдикалните организации на "Пирогов"

УМБАЛСМ "Пирогов"
УМБАЛСМ "Пирогов" Източник: Facebook

Протестите на служителите на "Пирогов" спират, реши ръководството на лечебното заведение, съобщиха от пресцентъра. Решението за прекратяване на протестните действия е взето, след проведената среща на началници от болницата, синдикати, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и здравния министър Стойчо Кацаров.

 

От болницата припомнят и становището на председателя на съсловната организация след проведената среща: Първо: изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение;

Второ: установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи; Трето: имаме доверие на всички лекари от "Пирогов", имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения.

 

Със становище излязоха и от синдикалните организации на "Пирогов". В него се изброяват изводите, до които са стигнали страните в срещата, след дебати:

  1. Изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение;
  2. Установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи;
  3. Ръководството на МЗ има доверие и продължава да има доверие към лекарите и целия медицински персонал на УМБАЛСМ "Пирогов";
  4. Страните се обединиха около факта,че е необходима здравна реформа, с която да се намали възможността в бъдеще да има такива недоразумения. След изказаните становища между страните, взели участие в дебатите Синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и затова е неуместно участието в протестни действия.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени