Равин Менахем Марголин: Езикът на омразата и антисемитизмът не съществуват там, където живее логиката

По думите му езикът на омразата процъфтява сред хората, които не харесват себе си

Равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация
Равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация Източник: Zonanews

Езикът на омразата и антисемитизмът не съществуват там, където живее логиката, каза равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация при откриването на международна конференция на тема "STOP HATE SPEECH".

 

Езикът на омразата и антисемитизмът не съществуват в щастливите съзнания, те растат в съзнанието на хора, които не обичат себе си, посочи той. По думите му езикът на омразата процъфтява сред хората, които не харесват себе си.

 

"Лесно е да мразиш евреите, защото някой политик ги е направил общ враг. Тези, които мразят себе си, ако няма евреи, които да мразят, ще мразят някой друг", отбеляза равин Марголин. Според него омразата срещу евреите не е само омраза срещу евреите. Тя идва от хора, в които живее омразата.

 

"И трябва да се сложи край на това, защото то е заплаха към обединена Европа", смята председателят на Европейската еврейска асоциация. Според него начинът да се преборим е да не разпространяваме омраза.

 

Главният прокурор Иван Гешев (вдясно) и равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация
Главният прокурор Иван Гешев (вдясно) и равин Менахем Марголин, председател на Европейската еврейска асоциация Източник: Zonanews

 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени