Разхлабват част от мерките в страната от днес

Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при капацитет от 30% и дистанция

Операта в Стара Загора
Операта в Стара Загора Източник: Zonanews

От днес заведенията за хранене могат да посрещат своите клиенти в закритите си части при капацитет от 50% и работно време до 23.00 часа. Врати отварят и големите магазини и вериги, но при ограничение на броя на клиентите. Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия при капацитет от 30% и дистанция. В четвъртък пък работа започват моловете, игралните зали и казината, а от 29 април - нощните барове и дискотеките. 

От днес се възобновява присъственият учебен процес за учениците от 1-и до 4-и клас и за задължителните групи за предучилищно образование, за учениците, които се обучават в специалните училища за ученици със сензорни увреждания, както за учениците от 5-и до 12-и клас, обучаващи се в слети паралелки и в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Това се регламентира със заповеди на здравния и на образователния министър, и според графика за редуването на присъственото и на обучението в електронна среда от разстояние от 5-и до 12-и клас.

 

От 12 до 23 април присъствено в училищата ще се обучават също учениците от 7-и, 8-и и 10-и клас. Допуска се в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, на дейности по интереси и на занимални, организирани в училищна и извънучилищна среда, за ученици до 4-и клас. Във висшите училища от днес може да има практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти; семестриални изпити с практическа част, които не могат да са в електронна среда; държавни изпити и защити на дипломни работи.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени