Разкъсана облачност в Западна България, валежи в Централна и Източна

Максималните температури ще са между 10-14°С в североизточните райони, малко по-високи - до 17-22°С в Западна България и Горнотрайкийската низина

Облачност над София, облачно време
Облачност над София, облачно време Източник: Zonanews

През нощта срещу понеделник и в ранните сутрешни часове на места над Централна и Източна България се очакват значителни валежи, не са изключени и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от запад - северозапад и ще се усили. Очакваме да проникне и по-хладен въздух. Минималните температури ще са между 8°С и 10°С. По-високи ще са над Източна България - до 12-13°С.

 

През деня в понеделник, по преминаващ  студен атмосферен фронт, над по голямата част от страната се очакват валежи, придвижени от гръмотевични бури, като по-интензивни ще са над планинските райони от Централна България и над Югоизточна България.

 

Ще духа слаб до умерен източен вятър, който през деня ще се ориентира от северозапад, с него ще започне да нахлува студен въздух. В Западна България валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. 

 

Максималните температури ще са между 10-14°С в североизточните райони, малко по-високи - до 17-22°С в Западна България и Горнотрайкийската низина. 

 

Времето в София
През нощта срещу понеделник от северозапад облачността ще е в процес на разкъсване. Минималните температури ще са между 10-11°С, а максималните – около 20°С. След обяд ще преобладава разкъсана облачност.  Ще духа умерен северозападен вятър. Ще започне и понижение на температурите. 

 

Времето в планините -  условията за туризъм ще са лоши! 
Очакват се валежи от дъжд, а над 200 метра и от сняг. Значителни валежи се очакват в Централна Стара плана, Средна гора и Странджа. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 3°.

 

Времето по Черноморието
Очакват се значителни валежи, като на много места те ще са съпроводени от гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°С. Температурата на морската вода е около 21-22°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още от "България"

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата в Пловдив

В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите "Копривщица" и "6-ти септември" 20-годишен младеж

Прочетете повече прочетете повече

Внедряването на нова информационна система за пространствени данни на АГКК беше обсъдено на работна среща на агенцията

Пред експертите на АГКК министър Коритарова отбеляза, че през годините агенцията винаги се е стремяла да бъде една от водещите държавни администрации в областта на електронното управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени