Регионалният министър ще обсъди завършването на газовата връзка с Гърция с участници в изграждането ѝ

Премиерът Гълъб Донев вече увери, че се прави възможното интерконекторът да е готов скоро

Интерконектор България-Гърция
Интерконектор България-Гърция Източник: SIPA

Сроковете за приключване на строежа на междусистемната газова връзка между България и Гърция ще обсъди с участници в изграждането и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

 

Премиерът Гълъб Донев вече увери, че се прави възможното интерконекторът да е готов скоро, за да се гарантират доставките на газ от Азербайджан.

 

Донев коментира още, че правителството търси всички сигурни възможности за доставки на газ към България на достъпна цена. Тази седмица се очаква да бъдат представени подробности по разработвания от министерствата на енергетиката и на финансите план за финансово оздравяване на дружеството "Булгаргаз".

 

Още в 10.30 часа сутринта Шишков ще се срещне с участниците в строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България. Разговорът е с цел оптимизиране и приключване на строежа в изпълними срокове.

 

По обед служебният регионален министър ще има работна среща с представители на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара "Пътища", на която ще се разискват най-належащите проблеми в бранша. МРРБ трябва да представи на пътните фирми идеите си как да се излезе от казуса с поддръжката на пътищата и прекратените анексирани договори. Сред акцентите е снегопочистването през зимния сезон и еко оценката за магистрала "Струма”.

 

Следобед Шишков ще разговаря и с представители на Консултативния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството.


           

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени