Ресторантьорите на протест от днес, затварят ключови кръстовища

Хората ще останат без пукнат лев при затягане на мерките

Ресторант
Ресторант Източник: Zonanews
"Протестите срещу затваряне на бизнеси започват в 16 ч. с блокиране на ключови кръстовища в големите градове София, Пловдив и Варна". Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, след като вчера бе обявено затягане на мерките в столицата и последва опровергаване на информацията от Министерството на здравеопазването.
 
"Този филм сме го гледали за доброто и лошото ченге година и половина, сега сме горе-долу в същата ситуация. Дори да е отложено, очакваме до дни да се случи затварянето на бизнеси, ако се следва плана на МЗ", добави той. Алибегов допълни, че планът за справяне с кризата не предлага никаква ваксинационна стратегия, а е план за затваряне на бизнеси.
 
"Там е написано, че ако влезем в хипотезата на оранжева или червена зона, автоматично се включват социално-икономическите мерки. Това е лъжа, нищо не е договорено с нас, така че хората ще останат без пукнат лев при затягане на мерките", каза още председателят на Българската асоциация на заведенията.
 
Той добави и че оставка на здравния министър Стойчо Кацаров се иска откакто е обявен планът. Според Алибегов мерките, които затварят заведения и налагат вечерен час, няма да помогнат в борбата с вируса, а само ще отложат неизбежното. По думите му трябва ваксинационна кампания. "Ние в най-големия пик не протестирахме, а затворихме, но трябват обезщетения, добави Алибегов и коментира, че българинът не се страхува от вируса вече така, както преди.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени