Росен Желязков: ГЕРБ ще продължава да бъде непримирима опозиция

Той обяви още веднъж курса на ГЕРБ към предсрочни избори

Росен Желязков, ГЕРБ
Росен Желязков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Арестът на Борисов го тълкуваме по единствения възможен начин. Авторите на тези действия целяха отново да посочат, че прокуратурата е чадър над бившето управление. Това е интервенция, която ще има тежки политически последици. Ако имаше данни и доказателства, разследващите полицаи щяха да привлекат като обвиняеми един, втори, трети", заяви по БНТ Росен Желязков, народен представител от ГЕРБ-СДС.

 

"Властта целеше адмирация, че с тези си действия е категорична и безпардонна в борбата с корупцията, от друга страна целеше консолидация на леко разпадащото се в политики, намерения и очаквания мнозинство. Използва визитата на госпожа Кьовеши", коментира Росен Желязков.

 

По думите му ГЕРБ ще продължава да бъде непримирима опозиция. "Действията на изпълнителната власт не са в полза на обществото, това гарантира разпад на държавността. Ще подкрепяме принципните ни позиции - за лоялност на България като член на Европейския съюз и НАТО, не защото подкрепяме мнозинството, а защото вярваме в тези каузи. По време на актуализацията на бюджета ще наблюдавате вътрешните противоречия в коалицията - само след 2 месеца", допълни Росен Желязков. 

 

Според него в случая на действията на изпълнителната власт в лицето на полицията по смисъла на Закона за МВР им е била придадена една превратност, че става въпрос за процесуално-следствени действия на едно досъдебно производство.

 

"Всъщност този арест в тъмната част на денонощието - с извеждането на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова към помещенията на полицията, не беше оформено като арест - те нито бяха заварени по времето на местопрестъплението, нито бяха правили опит да се укрият, нито да унищожат доказателства, нито да извършат престъпление. Защо в тъмната част - за мен по една проста причина - защото не може да се обжалва пред районния съд вечерта тази мярка на полицията задържане за 24 часа не по смисъла на НПК, а по смисъла на Закона за МВР", добави Росен Желязков.

 

Той обяви още веднъж курса на ГЕРБ към предсрочни избори.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени