Румен Петков: Няма по-безкомпромисен съдник от измамения почитател

Трябва да се направи ревизия на работата на служебния кабинет

Румен Петков
Румен Петков Източник: NOVA

Пред NOVA Румен Петков,  лидер на АБВ и коалиционен партньор на БСП в студиото на "Денят на живо  предупреди новите управляващи, че "Най-отрезвяващото чувство е разочарованието, а няма по-безпощаден съдник от измамения почитател".

 

Това бе казано по повод водените преговори за правителство и пробойните, които прозират в тях. Според Петков коалиционният съвет на "Тройната коалиция" е водил преговорите ПРЕД очите на гражданите, докато четворната коалиция днес води преговорите ЗА очите на гражданите, а се съвещава по късна доба в централите, което със сигурност буди съмнения у същите тези граждани.

 

С идеята да се дадат министерства на отделните партньори, в които да се разпореждат те единствено и само със свои кадри, според Петков се създава, дори се гарантира феодализацията им. Не само прагматизмът, дори приличието изисква да има вътрешен контрол и този контрол да се извършва от представител на друга партия в коалицията.

 

Румен Петков разсъждава и върху това колко бързо представената от "Продължаваме промяната" теза пред избирателите, че ще се търси най-високото качество кадри за управление и квоти няма да има, е преминала в - всичко ще е парцелирано на квотен принцип, а качеството е забравено.

 

По думите му в енергетиката престъпните действия са се задълбочили: "Трябва да се направи ревизия на работата на служебния кабинет като цяло. В енергетиката престъпните действия се задълбочиха. "Булгартрансгаз" и газовата връзка Гърция - България е безпрецедентно. Служебният министър не намери характера и управленските възможности да защити националния интерес", заяви Румен Петков.

 

Петков припомни, че АБВ са искали оставката на здравния министър, защото за броени дни са сключени договори с 15-на компании, а разликата в доставната цена на COVID тестовете е 1 лв. "Разликата ми се струва много голяма. Твърдяхме, че тестовете за ученици са излишни. Онлайн обучението води до асоциализация на децата", подчерта той.

 

"Не допускам, че има пети скрит коалиционен партньор. Помолих колегите от БСП да получим самото споразумение. Важно е да се изговорят проблемите по управленската перспектива", коментира той.

Според него под стремежа да има екипност ще се създадат междуинституционални сблъсъци. "Моментът е деликатен за Нинова и БСП. Решенията, които ще бъдат взети не трябва да са под медиен и обществен натиск", смята Петков.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени