Румен Петков: Преди пет месеца предупредих, че зад "промяната" са шайка измамници и рекетьори

Днес имаме хора, извършили престъпление, за да са на власт

Румен Петков
Румен Петков Източник: БГНЕС

Вчера Лозан Панов се оплака, че Румен Спецов, шеф на НАП, провел разговор с него, в който го заплашил и рекетирал (изнесеното от Панов действително не може да бъде определено по друг начин, освен като опит за заплаха и рекет) с цел Панов да бъде услужлив към претендиращите за промяна. Това се казва в позиция на лидерът на АБВ Румен Петков, изпратена до медиите.

 

"Когато преди пет месеца предупредих, че става дума за шайка измамници и рекетьори, никой не поиска да види истината, каквато е. Напротив, те бяха фаворизирани. Рекетират и се стремят да заграбят бизнес в региона на Хасково, в региона на Пловдив. Хората си мълчат, защото ги е страх. Да си дадем сметка дали "промяната" няма да ни изпрати към по-лошо от това, срещу което почтените хора протестирахме.

Днес имаме хора, извършили престъпление, за да са на власт и хора, вършещи престъпления, които продължават да искат властта. Имаме човек, продал фирма с милиони задължения на наши братя цигани, който в момента се грижи за приходите на страната. Имаме измамници, за които лъжата е начин на поведение и осъзната необходимост.

Впечатлява безучастието на прокуратурата към извършените от Кирил Петков престъпления. Сигурен съм, че прокуратурата няма да реагира и на заплахите и рекета на Румен Спецов. Това е цената, на която "промяната" ще остави Гешев там, където е.

Лозан Панов шест месеца по-късно потвърди това, което казах аз. Много е важно да го видят всички българи", се посочва още в позицията на Румен Петков.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени