Румен Петков, с прякор "Запалката": Борисов е абсолютен лидер в дисциплината "политическа арогантност", в стил "свободен гьонсуратлък"

Начинът, по който посланикът на САЩ отиде в АЕЦ "Козлодуй", е грозноват, арогантен и неприемлив

Румен Петков
Румен Петков Източник: БНТ

Антон Тодоров

Румен Петков, провален вътрешен министър в правителството на Тройната коалиция, днес замърси ефира на националната телевизия с бинарна смес от хъшлашка липса на елементарно възпитание и масово обругаване на всеки, за когото беше решил, че трябва да го направи. Чудно е как му се разминава съдебно преследване за клевета и обида на фона на пороя от неистини и откровени обиди, които пръскаше срещу премиер, министри, уважавани медицински специалисти, професори и посланици. Румен Петков без никакво доказателство (а и такова не му беше поискано от водещия) продължи да пръска лъжи за това, че "членове на НОЩ ходели по ресторанти, а министърът на транспорта бил техен ятак".  Румен Петков нападна ген. Мутафчийски с обидните думи, че бил "стожер на простотията". 

 

За номинацията на доц. Мангъров в листите на АБВ за изборите Петков декларира: "Ние не гледаме на доц. Мангъров като оръжие, а гледаме като на начин българинът да има максимално широка информация. Българинът трябва да чуе различните професионални гледни точки".

Според Румен Петков, който преди 13-14 години протичаше в разработки на ГДБОП с прякор "Запалката", мерките на правителството били "медицински фашизъм". Той не за пръв път използва този абсурден термин, за да се опита да наложи тезите на любимия му доц. Мангъров, че не е нужна ваксинация, че не са нужни мерки срещу коронавируса, че трябва по естествен път да се справим с пандемията. И стигна до твърдение, което неговите опоненти би трябвало да определеят с термина, който по-горе използва самият Петков. 

 

Борисов е абсолютен лидер в дисциплината "политическа арогантност", в стил "свободен гьонсуратлък", каза един от академиците в политическата и всекидневна арогантност, особено близък приятел на покойния палестинец Акрам и създател на някои от най-обидните фрази, вкл. за цели общности, бивш активен политик от БСП, днес председател на проруската партия АБВ. Може би затова той каза, че "за 10 години убихме енергетиката на България", имайки предвид по-скоро, че България за 10 години се отърси от мъртваха хватка на Русия в сферата на енергетиката. "Запалката" не пропусна да захаме и американския посланик Херо Мустафа: "Начинът, по който посланикът на САЩ отиде в АЕЦ "Козлодуй", е грозноват, арогантен и неприемлив", издаде присъда той.

 

"Запалката" каза, че за миналата година в България, както и в САЩ, починалите "с коронавирус, не от коронавирус"са 0,1 %. "В България, по данни на националната статистика, са 7 600. А са умрели 15 000 души повече в сравнение с предната година. Това означава, че другите ги е уморило правителството. С хаоса, който създадоха в болниците, хората мряха по стъпалата". В момента, в който Румен Петков говореше тези арогантни нелепости, водещият Георги Любенов се смееше и хихикаше. 
Изключих телевизора, непоносимо беше!  

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени