Румен Радев: Изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери

На ден имам покани и говоря с поне двама премиери, един президент и един комисар

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Мисля, че начинът за решаване на всички проблеми, начинът за отваряне на европейския път при нашите братя от република Северна Македония минава преди всичко през София. Това каза Румен Радев днес пред медии, след като поднесе цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий в София. Ще развиваме отношенията между нашите две страни в дух на доверие, приятелство и добросъседство, каза още Радев.

 

"Мога да кажа, че изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери. На ден имам покани и говоря с поне двама премиери, един президент и един комисар. Така, че към България има огромно внимание, няма да казвам думата натиск", каза Радев.

 

"Да не забравяме, че България е страна-член на Европейския съюз (ЕС) и това означава много. И ние ще се обърнем за солидарност към останалите членове на ЕС", добави Радев. "Най-важното е България като такъв отговорен член да не допуска в съюза да бъдат внесени много проблеми", каза още той.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени