Румен Радев: Партиите нямат основания за претенции по отношение на датата на вота

Управляващите отказват да предприемат належащите действия за оздравяване на изборния процес и всички заедно трябва да бдим за спазването на закона

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Наглостта и арогантността на Румен Радев продължават да превземат все нови и нови върхове. След като предизвика национален скандал с избора на 4 април (католическия и арменски Великден) за дата, на която да се проведат парламентарните избори, днес Радев каза, че партиите нямали никакви основания за претенции по отношение на датата на вота. Особената дързост на изявлението му се състои във факта, че той направи поредното си хейтърско изказване в Римокатолическата катедрала "Св.Йосиф" в София на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев. Безбожието му и демонстративната неспособност да съчетае святото място с подходящи мисли на смирение, говорят, че този човек е останал верен на атеистичната компартия, на която е бил член до 1990 г. 

Румен Радев като член на БКП
Румен Радев като член на БКП Източник: Zonanews
Румен Радев завъртя втръсналите до болка пропагандни клишета на протестърите, които той бунеше с вдигнат юмрук през лятото:
"Да си пожелаем 4 април да бъде Великден за католици и арменци, но да е Великден и за възкръсващата демократична България, посочи Радев и заяви, че по негово мнение най-добрата дата за избори е била през септември, след като като през юли властта изчерпа търпението и хората масово поискаха нейната оставка", не се сдържа и избълва познатите опорки той.

Но това, което последва е наистина нечовешко в своята лъжливост и пълно несъобразяване с истината и фактите. Вместо да признае, че България се справя най-добре в Европа и това се доказва от фактите, а не от пропагандата, той си позволи да изрече следното:
"Последните месеци отнеха живота на хиляди българи, защото правителството не подготви страната за втората вълна на пандемията".

И допълни, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет. Според него тези загуби е можело да бъдат предотвратени, ако изборите бяха навреме. 
Можем единствено да се надяваме, че Бог вижда и въздава всекиму според делата!

Още от "България"

Цяла седмица Терзиев и компания не си мръднаха пръста, за да се почистят изпочупените клони в столицата (СНИМКИ)

Единственото, което е сторено - дърветата са отместени от пътната настилка, за да не пречат на движението на автомобилите. Но това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени