Румен Радев получава една шапка пари, за да говори глупости - на няколко пъти обвини Хизбула, а не Хамас за кланетата в Израел (ВИДЕО)

Излагацията на Радев е пълна и тя се разгърна, докато днес той свика консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност

Румен Радев-28
Румен Радев-28

Падението Румен Радев на няколко пъти обвини Хизбула, а не Хамас за кланетата в Израел. Това стана на четвъртия ден от кървавото нападение на палестинската терористична организация Хамас срещу израелски и чужди цивилни граждани. Това стана ясно от изявлението му след консултативната среща. Румен Радев не осъди кървавото нападение срещу мирни жители в Израел.

 

Излагацията на Радев е пълна и тя се разгърна днес, докато днес той свика консултативна среща за рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти. Обсъдени бяха и мерките за тяхното минимизиране.

 

"Ескалацията на въоръжения сблъсък между "Хизбула" и Израел и въвличането на нови участници увеличава риска от засилени миграционни потоци към страната ни, с потенциално проникване на членове на терористични организации", заяви Радев.

 

Румен Радев обясни, че по време на срещата са обсъдени рисковете и заплахите пред глобалните конфликти, както и технологичното обновяване на структурите на армията. Той поздрави правителството за бързата реакция за връщането на българите от Израел. Ескалацията на войната в Израел и въвличането на други участници в нея, носи опасност от мигрантска вълна и влизането на терористични организации.

 

Анализът на военните конфликти ясно показва все по-широкото прилагане на технологии и решения, на продукти с военна употреба, позволяващи способи за военни действия и водещи до сериозни асиметрични ефекти, посочи Радев.

 

В разговорите участваха председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", председателят на Държавна агенция "Разузнаване" и директорът на Служба "Военно разузнаване".

 

Още от "България"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Стартира кампанията "Следи от изчезване", която цели да запознае обществото със застрашените от изчезване видове в Бълга

Велинград ALCALIA за пореден път се ангажира с мисията си да подпомогне опазването на екологичното разнообразие в българските планини, като споделя ценна информация как можем да запазим естествените им местообитания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени