Румен Радев представя новия служебен кабинет (НА ЖИВО)

Предишното правителство изцеди хазната, просъска през зъби Радев

Румен Радев представя служебното правителство
Румен Радев представя служебното правителство

"Служебното правителство ще управлява България, което надявам се да бъде излъчено от следващото 46-то НС след насрочените от мен избори на 11 юли", заяви Румен Радев при представянето на служебното си правителство. "45-ят парламент  имаше кратък живот, но той не беше напразен, ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от корупцията, чуха се дълго премълчавани мнения, възроди се духът на свободното слово, пропука се омертата, на която се крепеше компрометираният управленски модел", каза Радев.

 

По думите му целта на новия служебен кабинет е да направи първата крачка към укрепването на държавността и да даде увереност на българите, че страната може да се управлява честно и прозрачно. "Предишното правителство изцеди хазната. Уважаеми министри, ще трябва да докажете, че грижата за хората е най-важна", каза държавния глава на членовете на новия служебен кабинет.

 

"Поздравявам ви за куража да поемете отговорност в този момент. Изисква се лидерство, професионализъм и отдаденост. Затова избрах вас. Сл премиер е Янев – мой секретар, в миналия сл кабинет той организира изборите. Достоен български генера, изпълнявал важни мисии в МО и навън. Завършил в САЩ", добави Радев.

 

Стефан Янев благодари за доверието. "Това е чест и огромна отговорност. Аз не давам празни обещания. Но залагам целия си авторитет и жизнен опит за това, че ще работя почтено. Това ще очаквам и от назначените министри. Ще работим за гражданите. Очевидно наш основен приоритет са честните избори при спазване на закона.  Очаквам всички институции да работят синхронизирано и да сме безкомпромисни при всеки сигнал за нарушения. Надали за крткия ни период ще решим натрупаните проблми в годините но ще дадем вс от себе си този процес да започне. Честно наше управление може да възстанови поне отчасти загбения авторитет на институциите. Ще положим усилия да имаме по-ефективна политическа комуникация за да има по-смислено политическо говорене и действия", добави той.

 

"Обединяваме се около мотото "Почтеност, прозрачност и професионализъм", каза служебният министър-председател.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени