Румен Радев при обявяването на новия служебен кабинет: Постигна се рекорден икономически ръст (НА ЖИВО)

Тези опорки при първи сблъсък с реалните факти и коректно тълкуване се разпадат на прах, но това не е важно за вдъхновителя на хунтата

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Румен Радев представя структурата, състава и приоритетите на новото служебно правителство на официална церемония в президентството. Така за пръв път в най-новата история на България служебен кабинет ще предаде властта на друг служебен кабинет. Основната задача пред новото правителство ще бъде да организира и осигури безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1.

Новият служебен кабинет
Новият служебен кабинет Източник: БНТ

"Събрах ви за да ви благодаря за усилията и резултатите и да назнача новия кабинет. Можем да гледаме с удовлетворение за месеците в които носихме отговорност за управлението. Проведохме честни избори като намалихме купения вот. За първи път имахме машинен вот. Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел, беззаконието в инфраструктурата, осветли схеми и сезира прокуратурата. Противопостави се на завладяната държава. Задвижи контрола. Постигна се рекорден икономически ръст. Исторически ниска безработица. Актуализира бюджета и се осигуриха пари в кризата", изреди Румен Радев опорките на собствената си пропаганда.

 

Тези опорки при първи сблъсък с реалните факти и коректно тълкуване се разпадат на прах, но това не е важно за вдъхновителя на хунтата, която доведе страната  за половин година на ръба на пълна катастрофа. Радев не каза нито дума за резкия скок на цените на храните, горивата и тока, за международната изолация на страната, за политическите преследвания и уволнения, за намесата на МВР в "постигането" на търсени изборни резултати, за системното и безпрецедентно газене с ботуши на Конституцията, за което алармираха няколко от най-видните ни конституционалисти. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени