Румен Радев при обявяването на новия служебен кабинет: Постигна се рекорден икономически ръст (НА ЖИВО)

Тези опорки при първи сблъсък с реалните факти и коректно тълкуване се разпадат на прах, но това не е важно за вдъхновителя на хунтата

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Румен Радев представя структурата, състава и приоритетите на новото служебно правителство на официална церемония в президентството. Така за пръв път в най-новата история на България служебен кабинет ще предаде властта на друг служебен кабинет. Основната задача пред новото правителство ще бъде да организира и осигури безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1.

Новият служебен кабинет
Новият служебен кабинет Източник: БНТ

"Събрах ви за да ви благодаря за усилията и резултатите и да назнача новия кабинет. Можем да гледаме с удовлетворение за месеците в които носихме отговорност за управлението. Проведохме честни избори като намалихме купения вот. За първи път имахме машинен вот. Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел, беззаконието в инфраструктурата, осветли схеми и сезира прокуратурата. Противопостави се на завладяната държава. Задвижи контрола. Постигна се рекорден икономически ръст. Исторически ниска безработица. Актуализира бюджета и се осигуриха пари в кризата", изреди Румен Радев опорките на собствената си пропаганда.

 

Тези опорки при първи сблъсък с реалните факти и коректно тълкуване се разпадат на прах, но това не е важно за вдъхновителя на хунтата, която доведе страната  за половин година на ръба на пълна катастрофа. Радев не каза нито дума за резкия скок на цените на храните, горивата и тока, за международната изолация на страната, за политическите преследвания и уволнения, за намесата на МВР в "постигането" на търсени изборни резултати, за системното и безпрецедентно газене с ботуши на Конституцията, за което алармираха няколко от най-видните ни конституционалисти. 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени