Румен Радев се запъна - няма да маха проваления Стойчо Кацаров

Търсят се възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност, изгаври се той с българите

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация
Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас. 
 
Радев прояви ненадминатия си талант да се гаври в подобни моменти на национална печал и продължи: "Търсят се възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност". 
 
"Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват", повтори баналните опорки той.
 
Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви Румен Радев в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. 
 
"Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат", каза инсталираният от Решетников президент, с което даде да се разбере, че смяната на напълно проваления Стойчо Кацаров не стои на дневен ред. 

Още от "България"

Живко Тодоров: Това, за което ние ще настояваме, е резултатът от проверката на КПКОНПИ да бъде оповестен също така публи

По изрядността на първата процедура са се произнесли и КЗК, и ВАС, а в комисията по втората участват общински съветници от всички партии в Общински съвет

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени