Румен Радев връчва мандата на "Има такъв народ" (НА ЖИВО)

Партия "Има такъв народ" заяви, че няма да влиза в коалиции с партии на статуковото и спазваме своето обещание, затова връщаме мандата за съставяне на правителство, заяви Антоанета Стефанова

Румен Радев връчва мандата на Антоанета Стефанова от "Има такъв народ"
Румен Радев връчва мандата на Антоанета Стефанова от "Има такъв народ" Източник: Facebook

Президентът Румен Радев връчва мандата на втората политически сила в парламента - "Има такъв народ". Дотук се стигна, след като коалицията ГЕРБ - СДС не успя да състави правителство. Преди дни лидерът на "Има такъв народ" обяви, че Антоанета Стефанова е тяхното предложение за министър-председател, но ще върне мандата веднага, защото "партията няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави стабилно правителство". Така парламентарната рулетка ще се завърти отново и държавния глава ще реши коя да е третата политически сила, на която да връчи мандата за излъчване на кабинет.

 

Номинираната за премиер шахматистка Антоанета Стефанова от партията на чалгаджията Слави Трифонов получи и върна мандата, за съставяне на правителство, който партията "Има такъв народ" получи от Румен Радев. На церемонията в президентската администрация с нея бяха двама от сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. "В изпълнение на чл.99, ал.2, с указ № 121 от днес ви възлагам мандат за съставяне на правителство като кандидат за премиер, посочен от втората по големина партия в Народното събрание", каза Радев. 

 

"Партия "Има такъв народ" заяви, че няма да влиза в коалиции с партии на статуковото и спазваме своето обещание, затова връщаме мандата за съставяне на правителство", заяви Антоанета Стефанова.

 

 

"Към всеки мандат се гледа с особена надежда, тъй като именно в моменти на криза се нуждаем от стабилно правителство. Обществото ни от години очаква да се вземат решения за изсветляване на Изборния кодекс. В тази връзка са особено важни някои решения на българския парламент и те трябва да бъдат взети независимо от процедурата по съставяне на правителство. Трябва да се търси баланс", отговори Радев. "Липсва най-важното решение, което трябва да вземем парламента. Правителството в оставка не внася предложение за актуализация на бюджета", коментира държавният глава.Още от "България"

Последни новини

Най-четени