Румен Радев връчва на БСП третия мандат за съставяне на правителство

На 1 май Националният съвет на БСП реши да го върне

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

Румен Радев връчва днес третия, последен проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той ще бъде получен от БСП и веднага ще бъде върнат, след като на 1 май НС на БСП взе подобно категорично решение. Първите два мандата бяха върнати от коалиция "ГЕРБ-СДС" и "Има такъв народ". С това процедурата по Конституция за съставяне на правителство ще бъде изчерпана.

 

По закон следва президентът да разпусне НС и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори, които най-вероятно ще са на 4-ти или 11-и юли. Датата зависи от указа на президента, с който ще разпусне Народното събрание. Ще бъде назначен и служебен кабинет. Така за първи път в съвременната история на България парламентът няма да успее на излъчи свое правителство.

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

НАП: Фирмата на Румен Спецов до момента на продажбата ѝ през април 2016 г. не е имала задължения към фиска

Румен Спецов е подал декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай

Прочетете повече прочетете повече

Каракачанов към служебния кабинет: Да не прекаляват с чистките

Каракачанов определи това като лъжа публикации в медиите, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. в последните дни на кабинета "Борисов 3"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени