Румен Радев: За заседналия кораб са виновни предишните управляващи

Служебното правителство овладя тази криза

Румен Радев
Румен Радев Източник: Kremlin.ru
Картината на кораба "VeraSU" е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента. Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо с държавата – да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата, заяви в отговор на журналистически въпроси Румен Радев.
 
Попитан за заседналия край Камен бряг кораб, държавният глава посочи, че служебният кабинет е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море.
 
"Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника", заяви Румен Радев и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза, въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика.

Президентът приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки "нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване".
 
В отговор на въпрос за издигнатия от ДПС кандидат-президент държавният глава посочи, че с този ход г-н Карадайъ е отправил "послание към своите избиратели, към членовете на своята партия и в опит максимално да ги мобилизира".
 
"Мисля, че кампанията ще бъде нормална, ако избегнем войната с компроматите", заяви Румен Радев пред журналисти преди участието си в Годишната среща на бизнеса с правителството.
 

Още от "България"

Над 68 хил. ученици и студенти в София с намалени карти за градски транспорт, по настояване на заместник-председателя на

В продължение на два месеца учениците и студенти заплащаха по-скъпи карти за градския транспорт, защото месеци наред новите управляващи блокираха работата за София

Прочетете повече прочетете повече

Историческият музей в Оряхово - 85 години последователност и всеотдайност към поддържане на невидимата връзка между мина

Получени бяха множество поздравителни адреси, между които и адрес от проф. Марин Коцев – син на основателя на музея Никола Коцев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени