Румен Радев заръча на народните представители да разгледат проекта за бюджет на служебното правителство

Постави им и други задачки

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента на Република България

В словото си пред 47 Народно събрание президентът Румен Радев, след драматичните фрази, че надеждите към него са огромни, а залогът - съдбовен и, че не бива да се губи повече историческо време, мина на далеч по-важното за него - поставянето на задачите.

Какво възложи на народните избраници, поне на онази част, с която взаимно все още се подкрепят:

  • Вече е имало прецедент Народно събрание да актуализира бюджет по предложена от служебно правителство актуализация. Той препоръчва на 47 НС непременно да разгледа и бюджета, предложен от служебното правителство. Според президента този бюджет е добър и си струва вниманието.
  • Непременно да се демонтира "прокурорският чадър" над престъпността - едра и битова. Веднага последва и заплахата, че ако не се направи този демонтаж, миналото ще потърси, при това съвсем скоро реванш под същия този "чадър".

Румен Радев подсказа на депутатите и приоритети - актуализация на избирателните списъци на всяка цена, борба с пандемията, мерки за справяне с кризите, особено социални такива.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени