Руските окупатори са отвлекли почетния консул на България в украинския град Мелитопол

Информацията не е официално потвърдена от МВнР

Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров
Кметът на Мелитопол Иван Фьодоров Източник: Запорізька Обласна Державна Адміністрація

Руските военни са отвлекли почетния консул на България в Мелитопол Сергей Желев. Това твърди кметът на украинския град Иван Федоров в Telegram. 

 

"Повече от 50 мои колеги бяха отвлечени в цялата страна. 29 са в затворите на окупаторите. Това е непрекъсната практика на окупаторите. Те отвличат всеки, който има собствено мнение, патриотични настроения", пише Иван Федоров.

 

"Преди няколко часа стана ясно, че в Мелитопол е отвлечен почетният консул на България", допълва още той. Информацията не е официално потвърдена от МВнР. 

 

 

Сергей Желев е почетен консул на страната ни от 11 май 2018 година. Той отговаря за целите Запорожка, Донецка и Луганска области. 

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени