Ружди Ружди спечели сребърен медал на Параолимпиадата в Токио

Ружди Ружди има още две световни параолимпийски титли и три европейски

Ружди Ружди
Ружди Ружди Източник: bTV

България има своя първи медал от Параолимпийските игри в Токио! Ружди Ружди спечели сребърното отличие в надпреварата по тласкане на гюле с резултат от 12.23 метра. Така шампионът от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г. в тласкането на гюле в категория F55, този път заслужи второто място с най-добрия си пети опит в състезанието. Параолимпийски шампион в Токио с нов световен рекорд от 12.63 метра стана бразилецът Уолъс Сантос. Той подобри световния рекорд на 30-годишния Ружди – 12.47 метра от Лондон 2017.

 

Ружди Ружди има още две световни параолимпийски титли и три европейски. Утре рано сутринта участието си на Параолимпиадата ще започнат други двама лекоатлети – Християн Стоянов и Фатме Исмаил, а Милена Тодорова ще излезе последна на Игрите за спортисти с увреждания на 30 август в квалификациите 10 метра пушка прав в спортната стрелба в категория SH2 в 7.15 часа българско време. Финалът е същия ден от 9.45 часа.

На 1 септември Тодорова ще участва и на 10 метра пушка от легнало положение, като състезанията започват в 5:30 часа българско време, а финалът е от 7:45 часа.

Още от "България"

Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница

Стефан и Марин Димитрови и шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха задържани след акция на спецслужбите и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда

Прочетете повече прочетете повече

Министър Вътев: Предприемаме спешни мерки за спиране на разпространението на Инфлуенца А (Грип) по птиците у нас

Сред мерките за биосигурност, които трябва да се предприемат в стопанството са: след установяването на огнище задължително в обекта не трябва да се отглеждат животни 21 дни, с цел щателно почистване и дезинфекция

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени