РЗИ напомня (на Костадинов) - при публична поява по време на карантина - съд

Всички присъствали на КСНС, с изключение на Кристиян Вигенин, са под крантина

Д-р Данчо Пенчев
Д-р Данчо Пенчев Източник: Интернет

Столичната РЗИ се е свързала с председателя на Народното събрание Никола Минчев и има вече списък на контактните му лица - общо 28. Това съобщи пред bTV директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев. Той обясни, че всички присъствали на КСНС, с изключение на Кристиян Вигенин, който е боледувал преди по-малко от три месеца, ще са под карантина за 7 дни.

 

Пенчев посочи, че за лицата със завършен ваксинационен процес и с бустерна доза карантината става 5 дни. Директорът на РЗИ уточни, че те трябва да си направя тест след 72 часа, като резултатът автоматично се нанася в системата и карантината им се намалява. По негови думи в случая с президента това означава, че карантината му трябва да отпадне на 16 януари.

 

Пенчев поясни, че РЗИ счита 11 януари за датата на първоначално събитие и от тогава започват да оперират със срокове и действия. Списъкът на контактните лица също е бил подаден на 11. Относно лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов шефът на СРЗИ подчерта, че той също е под карантина и е информиран за това.

 

"Органите на МВР са тези, които проверяват лицата под карантина. Ако се появи на публично събитие, следват административни мерки, може да се стигне до съд", предупреди Пенчев. Припомняме, днес партия "Възраждане" организира национален протест срещу зеления сертификат. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени