С числата ли трудно се оправя Кирил Петков, или отвътре му идва да лъже? Нахвали днес Сербезова, че нищо не е направила

Все пак статистиките са официални и всеки може да ги види

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: БГНЕС

Вярно, че вече няколко пъти показа как числата не са му силата - нито за мостове, нито за цени, най-малко пък за над 8,5 милиарда ваксинирани с първа доза.

 

Очевидно не прави разлика и между първа доза, изцяло ваксинирани и бустерна доза, стана ясно и днес. Нахвали здравния министър проф. Асена Сербезова, че само вчера се били ваксинирали над 24 хиляди българи. 

 

Щеше да е хубаво, ако беше вярно, но не е. Според официалната статистика вчера са поставени наистина 24 947 дози ваксина, но  17 523 са бустерни. С други думи, ваксинирали са се с първа, или втора игла едва 7 424 души, а това не е никакво постижение. И нищо ново не е постигнало към момента здравното министерство, съответно неговото правителство, по отношение на разшишряване на ваксинационния процес. 

 

Каза още премиерът, че за няколко дни се били ваксинирали над 130 000 души. Същата работа. Няма смисъл от детайлни анализи - всеки да прочете статистиката.

Нека някой да каже на Петков, че ако лъже умишлено, го прави крайно неадекватно заради лесната проверяемост.

 

Ако пък няма понятие и поради невежество се залъгва сам, че има някакъв напредък и успех - пак да му каже някой, защото със самозалъгване правителството няма да вземе да управлява по-ефикасно, особено ако ще хвалим министрите, че нищо не са направили. Да не са луди да работят в такъв случай?!

 

 

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени