С национална програма борим загубите на храни до 2026 година

Проблемът за предотвратяване и намаляване на загубата и разхищението на храна е важна част от политиката на всички страни

България ще се бори с разхищението на храните
България ще се бори с разхищението на храните Източник: Zonanews

България предстои да приеме своята Национална програма за превенция и намаляване на загубите на храни с хоризонт до 2026 г. Това обяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев в онлайн участието си на световен форум, който се провежда в периода 9-11 септември в китайския град Дзинан. Целта е да се инициира дългосрочна политика относно проблемите с разхищението на храните, пише News.bg.


Зам.-министър Събев отбеляза, че проблемът за предотвратяване и намаляване на загубата и разхищението на храна е важна част от политиката на всички страни. Той подчерта, че тези проблеми имат отрицателно въздействие върху продоволствената сигурност и потенциално допринасят за недохранването.


Събев открои необходимостта от прилагането на интегриран подход при разработването на политики, като се предприемат действия на всички нива - глобално, регионално, национално и местно.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени