С резултат 1:0 националите на България по футбол победиха отбора на РСМ в Скопие

България поведе в резултата в 50-ата минута, когато Ради Кирилов пусна ювелирен пас към Десподов, който перфектно си овладя топката и с техничен удар прати топката в мрежата

Кирил Десподов
Кирил Десподов Източник: Startphoto.bg

Българският национален отбор завърши участието си в тазгодишното издание в Лигата на нациите с успех с 1:0 на стадион "Тоше Проевски" в Скoпие срещу Северна Македония. Кирил Десподов изведе "лъвовете" напред в резултата в 50-ата минута, когато се възползва от много добро извеждащо подаване на Радослав Кирилов.

 

През целия мач домакините провокираха нашите играчи и показаха изключително неспортсменско поведение. Българският национален отбор завърши участието си в тазгодишното издание в Лигата на нациите с успех с 1:0 на стадион "Тоше Проевски" в Скoпие срещу Северна Македония. Кирил Десподов изведе "лъвовете" напред в резултата в 50-ата минута, когато се възползва от много добро извеждащо подаване на Радослав Кирилов.

 

През целия мач домакините провокираха нашите играчи и показаха изключително неспортсменско поведение. В началните десет минути двата тима се опознаваха и не създадоха сериозни положения пред някоя от двете врати.

 

В 14-ата минута Северна Македония остана с човек по-малко след брутално влизане на Тодор Тодоровски в областта на бедрото на Марин Петков, за което получи заслужен директен червен картон.

 

Това доведе до промяна в състава на домакините и Стефан Ашковски замени Александър Трайович в 22-ата минута. В 25-ата минута Стефан Ристовски нанесе техничен удар от дистанция, но Даниел Наумов показа невероятен рефлекс и изби в корнер.

 

Три минути по-късно Антон Недялков изведе Радослав Кирилов в наказателното поле, той пусна към Кирил Десподов, който излезе на отлична позиция сам срещу вратаря, но не успя да си спре топката и не нанесе удар.

 

Двубоят се изнверви, като футболните качества отстъпиха на битката и интересните положения липсваха до края на първата част. България поведе в резултата в 50-ата минута, когато Ради Кирилов пусна ювелирен пас към Десподов, който перфектно си овладя топката и с техничен удар прати топката в мрежата.

 

Шест минути по-късно Кирил Десподов опита отново да вкара с плътен удар по земя от границата на наказателното поле, но Димитриевски улови. В 59-ата минута след разбъркване при ъглов удар Антон Недялков нанесе удар с глава, който бе избит на сантиметри пред голлинията.

 

Северномакедонците отговориха три минути по-късно, когато Езджан Алиоски нанесе удар от воле, но Валентин Антов изчисти също пред голлинията. В 66-ата минута Филип Кръстев проби опасно през центъра и нанесе тежък удар, Димитриевски първоначално изпусна топката, но впоследствие я хвана.

 

Три минути по-късно и Антон Недялков пробва късмета си от дистанция и с по-слабия си десен крак нанесе хубав удар, който мина много близо до вратата на Северна Македония.

 

В следващите минути срещата се укроти и България имаше контрол върху случващото се на терена, но без нещо интересно пред вратата на Димитриевски. В 81-ата минута България извади късмет, когато Алиоски нанесе удар от движение, който премина опасно близо до вратата на Даниел Наумов.

 

Пет минути по-късно Филип Кръстев опита далечен удар, който бе блокиран от бившия защитник на Левски и Славия Гьоко Зайков. В 88-ата минута Енис Барди избута в гръб Радослав Кирилов, което доведе до свада между футболистите на двата тима и жълти картони за двамата играчи.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени