Съдът отхвърли всички жалби срещу лиценза на шахматна федерация

Жалбите на Българска федерация по шахмат, Българска федерация по шахмат 1928 и Българска федерация по шах са неоснователни

Шахмат
Шахмат Източник: Zonanews

Върховният административен съд потвърди законосъобразността на издадения спортен лиценз на Българска федерация по шахмат 2022. Със същото решение върховните съдии отхвърлят жалбите на Сдружение "Българска федерация по шахмат", Сдружение "Българска федерация по шахмат 1928" и "Българска федерация по шах" като неоснователни.

 

Върховен административен съд (ВАС)
Върховен административен съд (ВАС) Източник: Zonanews

Делото беше образувано миналата година по искове от четири други кандидатствали шахматни федерации, оспорващи заповедта на тогавашния служебен министър на младежта и спорта Весела Лечева от 3 ноември 2022 г.

 

Ищците са осъдени да заплатят на двете засегнати страни обезщетения за съдебни разноски в размер на 4500 лв. Съгласно определението, ММС трябва да получи 300 лв., изплатени поравно от БФШ, БФШ 1928 и БФШах (по 100 лв.), а БФШ 2022 трябва да получи по 1200 лв. от БФШ 1928 и БФШ и 1800 лв. от БФШах. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени