Съдът пусна Боян Расате срещу 1000 лв. гаранция

Той беше задържан след нахлуване в офис на ЛГБТИ организация

Боян Расате
Боян Расате Източник: БНС
Софийският градски съд не уважи искането на прокуратурата да остави за постоянно в ареста Боян Расате.Съдът  определи 1000 лв. парична гаранция за Боян Станков, известен като Боян Расате, и постанови незабавно да бъде освободен от ареста.
 
Кандидатът за държавен глава бе задържан във вторник, 2 ноември, след нахлуване в офис на ЛГБТИ организация в София, а прокуратурата днес поиска постоянното му задържане под страна  
 
Расате е обвинен за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, както и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
 
Той коментира лаконично обвинението срещу него. "Не се признавам за виновен. Системата е скапана. Долу демокрацията", заяви Расати при влизането в съдебната зала.

Още от "България"

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени