Съдът спря вписването на новия борд на Спортния тотализатор

На 23 януари стана ясно, че спортният министър Радостин Василев е подал за вписване в Търговския регистър ново ръководство на тотализатора

Спорт тото-Спортен тотализатор
Спорт тото-Спортен тотализатор Източник: Zonanews

Софийският градски съд спря във вторник вписването на новия борд на "Българския спортен тотализатор" и реално остави стария да изпълнява функциите си. Преди броени дни на извънредна пресконференция освободеният директор Любомир Петков обеща да не обжалва освобождаването си от тотото.

 

Оказва се обаче, че това са направили други двама членове на управата - Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов. Съдът спира вписването пред Агенцията по вписването до приключването на делото на Гинчев и Йовков, чрез което те атакуват действията на министъра. Определението на съда не подлежи на обжалване.

 

На 23 януари стана ясно, че спортният министър Радостин Василев е подал за вписване в Търговския регистър ново ръководство на тотализатора. Депутатът от ИТН Александър Тодоров бе изборът на спортния министър Радостин Василев (ИТН) за нов изпълнителен директор на държавния тотализатор.

 

32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен. Той е юрист по професия. В момента е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и на комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени