Със седмица закъснение МВнР потвърди: Трима българи са загинали в Кот Д'Ивоар

Информацията е получена по неофициални канали чрез посолството ни в Нигерия

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи Източник: МВнР

При катастрофата с военен хеликоптер Ми-24 на 10 септември в Кот Д'Ивоар са загинали трима български граждани, съобщи МВнР. Близките на нашите сънародници са уведомени, допълват от външно министерство.

 

Информацията е получена по неофициални канали чрез посолството ни в Абуджа. Мисията ни в Нигерия е в контакт с властите на Кот Д'Ивоар, които разследват катастрофата, като продължава да очаква от тях официално потвърждение за загинали при инцидента български граждани.

 

За инцидента бе съобщено на 11 септември, а МВнР проверяваше информацията. Според официалното съобщение от министерството на отбраната на Кот д'Ивоар военният хеликоптер се е разбил в северната част на страната по време на разузнавателна мисия близо до границата с Буркина Фасо. Катастрофата е станала към 2 часа през нощта на 10 септември.

 

На борда на хеликоптера е имало петима души, всички са загинали. Министерството на отбраната на Кот д'Ивоар обаче не посочи националността на загиналите.

Още от "България"

Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница

Стефан и Марин Димитрови и шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха задържани след акция на спецслужбите и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени