Със седмица закъснение МВнР потвърди: Трима българи са загинали в Кот Д'Ивоар

Информацията е получена по неофициални канали чрез посолството ни в Нигерия

Министерството на външните работи
Министерството на външните работи Източник: МВнР

При катастрофата с военен хеликоптер Ми-24 на 10 септември в Кот Д'Ивоар са загинали трима български граждани, съобщи МВнР. Близките на нашите сънародници са уведомени, допълват от външно министерство.

 

Информацията е получена по неофициални канали чрез посолството ни в Абуджа. Мисията ни в Нигерия е в контакт с властите на Кот Д'Ивоар, които разследват катастрофата, като продължава да очаква от тях официално потвърждение за загинали при инцидента български граждани.

 

За инцидента бе съобщено на 11 септември, а МВнР проверяваше информацията. Според официалното съобщение от министерството на отбраната на Кот д'Ивоар военният хеликоптер се е разбил в северната част на страната по време на разузнавателна мисия близо до границата с Буркина Фасо. Катастрофата е станала към 2 часа през нощта на 10 септември.

 

На борда на хеликоптера е имало петима души, всички са загинали. Министерството на отбраната на Кот д'Ивоар обаче не посочи националността на загиналите.

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Коритарова обсъди разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“ с кмета на София

На днешната среща бяха подписани и 12 споразумения за обекти на обща стойност близо 2 млн. лв., които ще се финансират със средства от държавния бюджет по Инвестиционната програма за общински проекти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени