Сблъсъци пред турското посолство след изказване на Бойко Рашков

Това говорене на Рашков едва ли е само негова инициатива

Бусовете пред турското посолство
Бусовете пред турското посолство Източник: Tribune.bg
Изказване на вътрешния министър Бойко Рашков днес е на път да предизвика сериозен проблем в българо-турските дипломатически отношения. Това се случва в седмицата между първия и втория тур на президентските избори и едва ли изборът на Рашков да говори небивалици е случайно избран.
 
Както и едва ли това говорене е само негова инициатива. По-скоро е съгласувано с Румен Радев, който като типичен представител на БКП/БСП от началото на 90-те години, прибягва до нагнетяване на етническо напрежение и антитурски настоения, за да си осигури попълнения към силно съкратения (с над 1 млн. души спрямо 2016 г.) електорат. 
 
Протестиращите носят рекламни материали на Румен Радев
Протестиращите носят рекламни материали на Румен Радев Източник: Tribune.bg
Засилено е полицейското присъствие пред посолството на Турция в София. Служителите на реда са на мястото заради протест срещу "намесата на Турция в изборния процес" на 14 ноември в България. На столичният булевард "Васил Левски" има 6 буса жандармерия, полиция, пожарна и линейка. Първоначално протестиращите бяха на отсрещния тротоар, но след това се приближиха към входа на посолството и започнаха да хвърлят домати по органите на реда.
 
Полицаи, жандармеристи и посолството бяха обстрелвани с домати
Полицаи, жандармеристи и посолството бяха обстрелвани с домати Източник: Tribune.bg
Протестиращите се обявиха срещу евентуална турска намеса в изборите за президент у нас. Събралото се множество скандира "България над всичко" и нецензурни думи по адрес на турския президент и служителите на посолството.
 
 
 
 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени