СЕМ пита Радев и КПКОНПИ има ли конфликт на интереси Соня Момчилова

Момчилова твърди, че е прехвърлила компанията си още през юни

Соня Момчилова
Соня Момчилова Източник: Facebook

Официално писмо с искане за становище дали назначената от президента Румен Радев за нов член на СЕМ Соня Момчилова е в конфликт на интереси е изпратил Съветът за електронни медии до държавния глава и Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Това съобщават от СЕМ.

 

На запитване от "24 часа" от КПКОНПИ са потвърдили, че е получено искане за становище и по него се работи. Към момента на назначението си в СЕМ с президентски указ Соня Момчилова се е водела според търговския регистър собственик на капитала на фирма "План Ц", показала проверка на съвета.

 

Законът за радио и телевизия обаче категорично забранява за членове на съвета да бъдат назначавани собственици на фирми. Момчилова вече обясни след назначението си, че е прехвърлила компанията още през юни. За СЕМ обаче бил важен търговският регистър и заради това искат становищата на Румен Радев и антикорупционната комисия.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени