Шамар в Подгорица! Черногорският премиер не се появи на срещата с Румен Радев

Българската делегация е напуснала сградата след четири минути чакане

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента на България

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица. Това разкри черногорското издание "Виести", цитирано от БГНЕС.

 

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец "Плави дворац". Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

 

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев, въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

 

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

 

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света. Посланик на България в Черна гора е скандалният дипломат Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогава Главчев съвместява двете длъжности.

 

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

 

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква (СПЦ), която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

 

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква (СПЦ), съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

 

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шест месечни протести срещу вече президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите (ДПС), довели до отслабването на кабинета.

 

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г., припомня БГНЕС.

Още от "България"

Трасето за второто издание на "Тур дьо Франс"- етап България и обходните маршрути за територията на Велинград

Колоездачите ще се движат в компактна група, която ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната

Прочетете повече прочетете повече

Служебният министър на отбраната: Двата хеликоптера работят в района на с. Воден. 60 души от поделенията в Безмер и Каби

С повишено внимание се следи ситуацията в Гърция, като Министерството на отбраната има готовност да задейства модула в Благоевград, ако бъде поискана помощ, каза Атанас Запрянов

Прочетете повече прочетете повече

Остават 9 дни до крайния срок за участие в конкурса на МВнР за арт графити за създаване на улични творби, посветени на ч

Конкурсът е насочен към художници и художествени колективи от цялата страна, работещи в сферата на визуалното изкуство, стенопис, стрийт арт и графити

Прочетете повече прочетете повече

Жена и 8-годишно дете загинаха в тежка катастрофа на АМ "Струма"

След приемането на пострадалите в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград е възникнало напрежение между медиците и близките на загиналите. Пристигнали са 2 патрулки, които заедно с охраната на МБАЛ са възстановили реда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени