Шапкарщина: Служебното правителство обясни "политизацията" на бившия шеф на ДАНС с отпуск от 123 дни

Мотивите на кабинета са продължение на водещото му начало да работи с догадки и предположения

Димитър Георгиев
Димитър Георгиев Източник: Zonanews

Служебното правителството публикува мотивите си, с които предложи на Румен Радев да бъдат прекратени пълномощията на Димитър Георгиев като председател на Държавна агенция"Национална сигурност" (ДАНС). В тях е записано, че предложението кореспондира с необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата за защита на националната сигурност в условия на специфична динамика на вътрешнополитическия процес.

 

Посочва се още, че "подадената молба за отпуск - 123 дни в периода от 7 май до 6 септември, е демонстрация на нежелание той да изпълнява своите служебни задължения и функции, в контекста на перспективата да работи със служебно правителство". Сам по себе си този мотив, така формулиран, е истинско юридическо падение за служебното правителство и продължение на неговото водещо начало да работи с догадки и предположения. 

 

"Това дава основания да се допусне, че Димитър Георгиев действа пристрастно в политически смисъл, нарушавайки принципа на политически неутралитет", пише още в абсурдните мотиви на правителството. Румен  Радев късно вчера подписа указ, с които освобождава Георгиев като председател на ДАНС, и друг, с който назначава на поста Пламен Тончев.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени