Шефът на ДАНС Димитър Георгиев свърза уволнението си с разкритите руски шпиони

Направил съм доклад, изпратил съм го на премиера вчера, не се потвърждават данните за подслушване, разкри Димитър Георгиев

Димитър Георгиев
Димитър Георгиев Източник: Zonanews

С операциите срещу руски шпионски мрежи в България свърза уволнението си от поста председател на ДАНС досегашният шеф на контраразузнаването Димитър Георгиев. "Работил съм със сегашния премиер и при предния служебен кабинет на президента Радев. Единствената разлика оттогава е, че допуснахме грешки. Като това, че в последната година разкрихме мрежи на чужди разузнавания и по-специално последната шпионска мрежа, свързана с Русия". Това заяви пред медиите досегашният шеф на ДАНС Димитър Георгиев.

 

"Бях поканен на среща и премиерът ми каза, че аз не искам да работя със служебния кабинет. Цялата работа прилича на това - ако си с шапка защо си с шапка, ако си без шапка, защо си без шапка", добави Георгиев.

По обяд служебното правителство предложи на Румен Радев да уволни Георгиев и да назначи на поста Пламен Тончев. Като мотиви за уволнението премиерът Стефан Янев посочи уронване престижа на службата и политически мотиви в работата на Георгиев. "След като мотива за моето освобождаване е, че е уронен престижът на ДАНС, чакам си указа. Последните години е работено перфектно със сектора за сигурност и прокуратурата. Тръгвам си с гордо вдигната глава, посочи Димитров. Направил съм доклад, изпратил съм го на премиера вчера, не се потвърждават данните за подслушване", разкри Димитър Георгиев.




Още от "България"

Последни новини

Най-четени