Щатски хеликоптери изпълняват полети над България при предислоцирането си от Гърция към Румъния

Хеликоптерите са Apache и Blackhawk

Хеликоптери Blackhawk
Хеликоптери Blackhawk Източник: Pixabay
Хеликоптери от Сухопътните войски на САЩ в Европа тази седмица изпълняват полети над България при предислоциране от Гърция към Румъния, съобщиха от Министерството на отбраната.
 
Вчера пет хеликоптера от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа, при изпълнение на планиран полет от Гърция към Румъния, са кацнали на Летище София-Запад. Днес, след зареждане, хеликоптерите са излетели от Летище София към Румъния и около 15:00 часа са напуснали въздушното пространство на страната. Хеликоптерите са Apache и Blackhawk.
 
В съответствие с предварителен полетен план днес пет хеликоптера от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа – 2 Blackhawk и 3 Apache също ще изпълнят полет във въздушното пространство на България от Гърция към Румъния, информират от МО. 
 
Полетите са във връзка с ротация на сили и средства от състава на Въоръжените сили на САЩ.

Още от "България"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени