СИЕЛА направили опит да изнесат машините за гласуване без разрешение от ЦИК

ЦИК не е давала разрешение да бъдат изнесени въобще машините извън склада

Машинно гласуване
Машинно гласуване Източник: Zonanews

Нов скандал се е разразил в ЦИК - към 20:00 часа СИЕЛА, фирмата, собственик на машините за гласуване, е изпратила машините по всички направления в страната, без София. Това съобщи Епицентър. Според източниците на изданието, ЦИК не е давала разрешение да бъдат изнесени въобще машините извън склада. Към 22:00 те вече са били доставени в Перник, а други са били на път.

 

Свикано е ново извънредно заседания на ЦИК, с което се дава указание на МВР да прибере машините до 24:00 тази нощ. Бързането на СИЕЛА е вероятно свързано с решението на ЦИК да не се гласува с машини утре, след като стана ясно, че преди два дни зам.-министъра на електронното управление е снимал кода на машините и го е изнесъл на флашка. Не е ясно защо СИЕЛА все пак иска машините на всяка цена да стигнат до секциите, независимо от това, което решиха от ЦИК преди вече часове.

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени