Симеон Дянков: Партиите ще направят нужното да формират стабилно управление

Според него безспорно коалицията ще е сложна, добави той

Симеон Дянков
Симеон Дянков Източник: МС

Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на новата коалиция върви добре. Прекрасна мярка е първо да се говори за политики, а след това кой ще изпълнява тези политики. Това каза бившият финансов министър Симеон Дянков в предаването "Събуди се" по NOVA.

 

Според него безспорно коалицията ще е сложна заради броя на партиите в нея и заради разликите между тези партии. Темите, които могат да се окажат препъникамък за успеха на коалицията, са няколко. "В сектор "Енергетика" - "Белене", "Козлодуй", ТЕЦ-овете, по какъв начин България да върви към зелена икономика.

 

Втората тема е социалната политика. Тя ще се изостри в следващите месеци и заради зимния сезон, и заради инфлацията. Там трябват бързи социални политики и социалните партньори нямат съгласие. Влизането в Еврозоната, кога, по какъв начин - там има огромни различия", коментира Дянков.

 

Според него партиите ще направят всичко възможно, за да формират стабилно управление.

Според финансиста след този формат на преговори "Продължаваме промяната" трябва да разговаря и с ГЕРБ, тъй като тя все още е значителен фактор в политическия живот, а по част от основните политики позициите им с ГЕРБ са сходни.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени