Синчето Георги Радев и майка му са се измъкнали инкогнито от 4-то РПУ

Георги Радев е разпитван в продължение на около 30 минути

Георги Радев и майка му Гинка Кесякова, бивша Радева
Георги Радев и майка му Гинка Кесякова, бивша Радева Източник: 24 часа, колаж Zonanews

Синът на Румен Радев - Георги, бе разпитан в столичното Четвърто РУ в присъствието на майка си Гинка Кесякова, съобщава 24 часа. Той е давал показания в продължение на около 30 минути, а след това двамата с майка си са излезли през страничен вход и са оставили автомобила си паркиран пред сградата на полицията, за да не бъдат снимани от медиите.

Повод за разпита е бил купонът в събота вечерта, на който полицията пристигнала след сигнал от граждани, че от партито на столичния булевард "Христо Ботев" ги замерят с предмети. При проверката се оказа, че Георги е без лична карта, затова го закарали в Районното за установяване на самоличност, но не са го арестували. Едно от момчетата, отведено в Районното, било изпратено до дома си от пълнолетен член на компанията, тъй като родителите му отказали да го вземат. Неофициално се заговори, че това е Георги, но от президентството отрекоха.

Очаква се полицията да докладва случая на прокуратурата с мнение за налагане на глоби. "Материалите по скандала със сина на президента Румен Радев - Георги, ще бъдат докладвани в прокуратурата. Колегите от 4-то районно работят по случая", каза в четвъртък вътрешният министър Христо Терзийски пред ресорната комисия на парламента. Георги Радев е последният от групата, присъствала на купона, който идва на разпит.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени