Системата на "Български пощи" все още не работи

Системите все още не са възстановени след хакерската атака на 16 април

Български пощи
Български пощи

"Български пощи" поетапно възстановяват дейности и услуги. Екип от 100 IT специалисти работят денонощно до пълното възстановяване на системата след хакерската атака на 16 април. Засега плащанията трябва да са само по банков път, тъй като касовата система все още не работи, но това ще се случи съвсем скоро, увериха от "Български пощи".

 

Нямат предположение обаче откъде идва атаката. И днес гражданите останаха разочаровани, че все още не могат да използват голяма част от услугите на "Български пощи". Пощата на Оборище в София беше пуста, а малкото хора които влязоха- бяха отпратени.

 

И пред пощата в благоевградския квартал Струмско имаше недоволни, съобщава БНТ. Съвсем скоро всичко ще заработи, уверяват от "Български пощи". Атаката била сериозна и възстановяването става бавно и трудно.

 

Ключът е касовият модул, за да могат клиентите по места да ползват услугите, това съвсем скоро ще го видим, но няма действия от наша страна, които да са свързани със забавяне или умишлени действия, които да облагодетелстват някой на нашия пазар, обясни Деян Дънешки, изпълнителен директор "Български пощи".

 

Все още се изплащат великденските надбавки на пенсионерите, като надеждата е на 9 май, когато започва изплащането на майските пенсии, системата да работи в пълния си капацитет.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени