Скандал в БНТ: Комунистическото отроче Минеков надвикваше водещата на "Още от деня", не й позволи да му зададе въпрос

Основната нишка на тв изявата на Минеков бяха нападките му към генералния директор на БНТ Емил Кошлуков

Велислав Минеков пред БНТ
Велислав Минеков пред БНТ Източник: Facebook
Висок тон и липса на диалог имаше тази вечер в ефира на БНТ при гостуването на служебния министър на културата Велислав Минеков в "Още от деня". Минеков взе думата и не даваше възможност на водещата на предаването Надя Обретенова да задава въпросите си. Темата, около която се разрази сблъсъкът, бе прекъсването на предаването на Георги Любенов на 22 май, за да се предаде пресконференция на ГЕРБ за подслушването. По думите на Минеков, ако това се е случило в европейска телевизия, Кошлуков отдавна е щял да загуби мястото си. Служебният министър твърди, че това е медийна политика на БНТ. Вече седмици служебният културен министър Велислав Минеков и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и журналистите в телевизията си разменят писма с обвинения по повод това включването.
 
"Не получих правилния отговор от генералния директор, получих писмо в разказвателна форма. Разбрах, че това е редакционна политика на телевизията", така започна монологът номенклатурното отроче Велислав Минеков. "Може ли генералният директор на БНТ през ден да се появява в ефира ви, за да ни осведомява за своите чувства? Ако бяхме в нормална държава, той нямаше да разказва за своите чувства, а щеше да си подаде оставката", не спираше с назиданията си проф. Минеков.
 
От самото начало на разговора синът на любимия скуптур на диктатора Живков упорито не даваше възможност на водещата Надя Обретенова да проведе смислено интервю. Тонът в студиото бе висок, назидателен, на моменти подигравателен до степен, че не се разбираше за какво става дума. Минеков буквално надговаряше водещата и тя не успяваше да си задададе въпросите. Основната нишка на тв изявата на Минеков бяха нападките му към генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. 
 
В правото си на отговор заради вчерашното интервю на шефа на БНТ, Минеков заяви: "Имаше много обиди към мен от генералния директор, включително относно моето семейство и моето минало. Лъжа е, че в моето семейство е имало член на ЦК на БКП. Също така нашето семейство никога не е почивало в почивни станции. Той черпи тези лични нападки от жълти медии, а те черпят информацията си от един впиянчен бивш политик".
 
Той остави на водещата на предаването Надя Обретенова "Отворено писмо", подписано от 2500 души, предимно журналисти и интелектуалци, които искат оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и попита ще изчетат ли това искане по националната телевизия.
 
От Управителния съвет на БНТ има много странни твърдения, че съм представил журналистите от БНТ като терористи и престъпници. Лъжа е, че съм казвал подобно нещо. Става въпрос за серия от лъжи. Законът не е нарушен от журналистите в БНТ, а от генералния директор, подчерта Минеков. По време на целия разговор водещата Надя Обретенова се опитваше да зададе различни въпроси, но номенклатурното отроче говореше едновременно с нея и я надвикваше. 
 
"Правото ми на отговор беше потиснато от Вас и мисля, че това беше целенасочено", обърна се накрая министърът на културата към Обретенова, като добави, че журналистите в БНТ са потиснати от Кошлуков. "Аз исках да ви задам три въпроса и след това да ви оставя да правите каквото искате", каза тя в отговор. 
 
Няма никакъв смисъл от тези въпроси, заяви в заключение Минеков. На излизане от БНТ той беше посрещнат от протестиращи, които искат оставката на Кошлуков. Пред тях той заяви, че ще продължи да задава въпроси. Пред протестиращите говори и режисьорката Боряна Пунчева, която подчерта, че в СЕМ не трябва да попадат хора, които са политически зависими. "С изключение на Бетина Жотева, която работеше в БНТ и хората я познават, останалите членове на СЕМ са напълно неизвестни в медиите", каза тя.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени