Скандал в ефир: Проф. Анастас Герджиков хвана Татяна Дончева в лъжа, тя му се извини и му пожела успех

Няколко часа по-късно Татяна Дончева пусна и извинението си в своя профил във фейсбук

Татяна Дончева
Татяна Дончева Източник: Zonanews

Татяна Дончева отново забърка скандал, след като реши да коментира в студиото на БНТ защо ГЕРБ подкрепят ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент.

 

Според нея това това се дължи на блзиките отношенията между партията и професора. Дончева извади листче и прочете реч на ректора, която по думите ѝ е произнесена по време на удостояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със званието "Доктор хонорис кауза" на Алма матер.

 

Малко след това извънредно, чрез телефонна връзка в ефира се включи самият проф. Анастас Герджиков. Той настоя Дончева да му се извини, "защото нещата, които говори, са лъжа".

 

"Мои колеги ми се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини", заяви проф. Герджиков

 

Дончева се опита да се оправдае с думите, че е попаднала на информацията от интернет вчера вечерта.

 

"Сигурен съм, че г-жа Дончева иска да управлява, но ако си събира информацията от интернет, очевидно не може", допълни проф. Герджиков и отново настоя да получи извинение. "За 2 дни 3 пъти бях залят с помия!", възмути се той.

 

Няколко часа по-късно Татяна Дончева пусна и извинението си в своя профил във фейсбук:

 

"Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет "Св. Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза и му желая успех в предизборната кампания!". 

Още от "България"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени