Слънчев и топъл петък, с температури до 21°

В София – около 16 градуса

Слънчево време
Слънчево време Източник: Zonanews

През днешния ден времето днес ще бъде слънчево и по-топло. След обяд главно в планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 16 градуса, в Русе – около 20 градуса, според прогнозата на НИМХ.

 

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Над 2000 m ще превали сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.

 

Слънце ще грее и край морето. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

През почивните дни вятърът ще е слаб до умерен, отначало от изток-югоизток, после - от изток-североизток. Температурите слабо ще се повишат. В събота над Западна България, по-късно и над Централна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми; над Източна ще има разкъсана висока облачност.

 

В неделя повече облачност ще има преди обяд над източната половина от страната, на места с краткотрайни валежи; над западната ще бъде предимно слънчево.

Още от "България"

Водосвет на бойните знамена и знамената светини се състоя в Деня на храбростта

Водосветът на бойните знамена и знамената светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра на официалното откриване на 50-ите юбилейни Празници на културата "М

В музикалния спектакъл "Дихание" участват популярния български поп и оперен певец Орлин Горанов, солисти и Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови записи на химните на Република Бъл

Основа на музиката и текста на химна на Република България е песента "Горда Стара планина", написана от Цветан Радославов през 1885 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени