Слънчева и топла събота, в неделя времето застудява рязко

Mаксималните температури ще са между 28-34°С

Слънчево и топло време
Слънчево и топло време Източник: Zonanews

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. В котловинните полета и равнините ще се образуват и мъгли. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.  Минималните температури ще са между 12°С и 15°С. Малко по-топло ще се задържи над Източна България - до 16°С - 18°С. 

 

През деня в събота  до обяд ще е предимно слънчево. След обяд от изток облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Mаксималните температури ще са между 28-34°С в Горнотракийската низина и Централна България. Малко по-ниски ще са в планинските райони - до 26-27°С.

 

Времето в София
През нощта срещу събота ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между 10-11°С, а максималните – около 28°С. През деня ще с разкъсана облачност. Ще духа слаб южен вятър.

 

Времето в планините
Ще е предимно слънчево. Очакваме и чудесни условия за туризъм. Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°С, на 2000 метра – около 15°С.

 

Времето по Черноморието 
През деня времето ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгли и ниска облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максимални температури: 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

 

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени