Слънчева събота, с температури до 29°

В неделя ще е още по-топло

Слънчево и горещо време
Слънчево и горещо време Източник: Zonanews

И в събота ще бъде предимно слънчево, отново с високи максимални температури – до 29°. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове придружени с гръмотевици.

 

Максималните температури в страната бъдат между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието, в София – около 24°.

 

В планините след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотрайно и ще прегърми. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16°, на 2000 м – около 8°.

 

И по Черноморието около и след обяд ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-14°.

 

В неделя ще е предимно слънчево и по-топло, максималните температури ще са между 26° и 31°, само по Черноморието ще са по-ниски – около 20°-24°.

 

В началото на новата седмица с южен вятър ще се затопли още и дневните температури ще достигат 33°-34° в някои населени места. Във вторник облачността ще се увеличи и привечер в крайните западни райони и около планините ще превали и прегърми.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени