Слънчева сряда с максимални температури между 19° и 24°

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна

Слънчево време
Слънчево време Източник: Pixy

Ще бъде предимно слънчево, около и след обяд над Западна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Това съобщиха от НИМХ.

 

Минималните температури ще бъдат между 5° и 12°, в София – около 6°, а максималните - между 19° и 24°, в София – около 19°.

 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 – около 6°.

 

В четвъртък и петък вятърът отново ще е северозападен, умерен. Ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна.

 

През първия ден от запад на изток на места ще превали и прегърми, през втория ден следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици ще има главно в източната половина от страната. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните - между 5° и 10°, максималните - между 19° и 24°.

 

В събота вятърът ще отслабне, в западната половина от страната временно и ще стихва. Ще бъде предимно слънчево, с по-значителна купеста облачност над Източна България, но вероятността за валежи и там е малка.

 

В неделя ще бъде слънчево. Ще бъде тихо или със слаб променлив по посока вятър. Дневните температури ще се повишат.

Още от "България"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Стартира кампанията "Следи от изчезване", която цели да запознае обществото със застрашените от изчезване видове в Бълга

Велинград ALCALIA за пореден път се ангажира с мисията си да подпомогне опазването на екологичното разнообразие в българските планини, като споделя ценна информация как можем да запазим естествените им местообитания

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени