Слънчево и по-топло време, температурите се повишават до 24°

Чудесни са условията за туризъм в планините

Слънчево и топло есенно време
Слънчево и топло есенно време Източник: Zonanews

 През нощта срещу вторник ще преобладава ясно време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, но около полунощ ще стихне. На места над равнините и котловините ще има условия за намaлена видимост. Очакваните минимални температури ще са между 5-8°С. Малко по-ниски ще са в планинските райони, където ще има условия и за слани. 

 

През деня във вторник ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличи, но ще е предимно разкъсана и висока. До обяд ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 23-24°С в цялата страна.

 

Времето в София
През нощта срещу вторник ще преобладава разкъсана висока облачност. Минималните температури ще са между 6-7°С, а максималните – около 20-22°С. През деня ще е слънчево, а след обяд и с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб северозападен вятър. 

 

Времето в планините
Времето ще е предимно слънчево. Повече облаци очакваме след обяд. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°С, на 2000 метра - около 7°С. Чудесни условия за туризъм.

 

Времето по Черноморието
Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде разкъсaна. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 23°C. Температурата на морската вода ще е 18°-20°C. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Още от "България"

ИПИ: България е на 52-ро място по икономическа свобода в света от 165 страни

Проучванията "Икономическата свобода по света", публикувани от канадския институт "Фрейзър", отчитат, че най-свободните държави са поне осем пъти по-богати от най-несвободните

Прочетете повече прочетете повече

Българският INSAIT с пробив в регулацията на ИС за изкуствен интелект

Институтът INSAIT към СУ "Св. Климент Охридски", Швейцарският федерален университет ETH Zurich, и компанията LatticeFlow AI разработиха първата в света рамка за съответствие със Закона на ЕС за изкуствен интелект

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени