Слънчево и топло време, с максимални температури до 31°

Облачността се увеличава от запад

Слънчева и топла есен
Слънчева и топла есен Източник: Zonanews

Днес в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна - облачността ще се увеличава и вплътнява.

 

Следобед и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който следобед в северозападните райони ще започне да се ориентира от северозапад.

 

Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 26° и 31°, малко по-високи в районите чувствителни на южен вятър. В София максималната температура ще бъде около 28°.

 

Времето по Черноморието

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода ще е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Времето в планините
В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по върховете видимостта временно ще е намалена. Следобед над масивите в Западна България облачността ще се увеличи, а привечер ще превали. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

Още от "България"

Сдружение "Ангели на пътя" организира протест пред Съдебната палата в Пловдив

В 9 часа в Окръжния съд започва поредното заседание по делото срещу шофьора Иван Иванов, който с колата си блъсна на кръстовището на булевардите "Копривщица" и "6-ти септември" 20-годишен младеж

Прочетете повече прочетете повече

Внедряването на нова информационна система за пространствени данни на АГКК беше обсъдено на работна среща на агенцията

Пред експертите на АГКК министър Коритарова отбеляза, че през годините агенцията винаги се е стремяла да бъде една от водещите държавни администрации в областта на електронното управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени