Слънчево, с краткотрайни интензивни валежи на места

Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 33°

Слънчево време
Слънчево време Източник: Pixy

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София - около 33°. Това съобщи в ежедневната си прогноза НИМХ.

 

Облачно време
Облачно време Източник: Pixy

В планините ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.

 

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Още от "България"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени